Marka Sage to synonim smaku, dlatego we współpracy z najlepszymi kucharzami regularnie przygotowujemy nowe przepisy.
Marka urządzeń kategorii premium
Na głębokiej patelni lub w frytownicy rozgrzać 1 litr oleju roślinnego.
Do pojemnika blendera włożyć ziarna kukurydzy, ziarna pieprzu czarnego i syczuańskiego oraz sól morską. Wybrać prędkość MILL i miksować przez ok. 1 minutę. Przesypać do średniej miski.
Pokrojoną kałamarnicę panierować w uzyskanej mieszance. Wszystkie kawałki powinny posiadać równomierną panierkę.
Kałamarnicę smażyć mniejszymi porcjami na głębokiej patelni lub w frytownicy, aż do uzyskania złotego koloru (ok. 30 sekund).
Na patelni wok rozgrzać łyżkę oleju roślinnego. Dodać chili, czosnek i wiosenną cebulę. Mieszając, smażyć ok. 30 sekund aż do uzyskania złotego koloru.
Dodać smażoną kałamarnicę i podawać z aioli z limonki (majonez domowy).
Do przygotowania dania służy: Profesjonalny blender kielichowy