Marka Sage to synonim smaku, dlatego we współpracy z najlepszymi kucharzami regularnie przygotowujemy nowe przepisy.
Marka urządzeń kategorii premium
INTELIGENTNE PORCJOWANIE DZIĘKI WBUDOWANEMU MŁYNKOWI Z ŻARNAMI STOŻKOWYMI I 25 USTAWIENIAMI GRUBOŚCI MIELENIA
Aby uzyskać optymalną ekstrakcję kawy, konieczne jest prawidłowe dozowanie kawy i jej równomierne ubijanie. PRECYZYJNE MIERZENIE AUTOMATYCZNIE KORYGUJĄCE NASTĘPNĄ PORCJĘ
Zmielona kawa jest równomiernie dociskana przez ubijak mechaniczny - dzwignię, który wytwarza idealny nacisk 10 kg i na koniec ubija kawę z lekkim obrotem o siedem stopni.
Profesjonalna kolba ze stali nierdzewnej o średnicy 54 mm, mieszcząca idealną porcję 18 gramów świeżo zmielonej kawy, sprawia, że kawa zyskuje pełne body i bogate, złożone nuty smakowe.
Przygotowanie aromatycznego, kremowego espresso w kolorze karmelu rozpoczyna się od preinfuzji przy niskim ciśnieniu, po której następuje ekstrakcja pod wysokim ciśnieniem (9 barów) uzyskanym dzięki naszej włoskiej pompie o mocy 15 barów.
Cyfrowy wskaźnik ubijaka monitoruje, kiedy w kolbie zostanie osiągnięte prawidłowe ubicie i ilość kawy. System automatycznie zapamięta to ustawienie.
Delektuj się aksamitną mleczną mikropianką stworzoną za pomocą pary pod dużym ciśnieniem.
Układ grzewczy Thermocoil z systemem kontroli temperatury PID dostarcza wodę o temperaturze dokładnie 93°C, aby zapewnić idealnie zrównoważony smak.